Leen Bakker ontvangt de prijs voor het Beste Werk in Zoekmachine-adverteren (SEA) tijdens de eerste Friends of Search Awards. De prijs erkent Leen Bakker’s Personalized Shopping Campaign. De Friends of Search Awards is een internationale competitie voor zoekmarketing professionals.

De jury, bestaande uit (inter)nationale zoekexperts, heeft de inzendingen beoordeeld op basis van hun heldere strategische denkwijze, innovatie, effectiviteit, tastbare resultaten, duidelijkheid, en privacyvriendelijk en verantwoord gebruik van gegevens. “Met Leen Bakker’s gepersonaliseerde winkelcampagne is de offline impact van relevante advertenties aangetoond en gemeten.

Gerichte productadvertenties voor relevante doelgroepen, gecombineerd met een omnichannel benadering, hebben de vooraf ingestelde KPI’s overtroffen en meer bezoeken aan de winkel behaald,” aldus het juryrapport. Martijn Miserus, online marketing manager, en Leon Ackermans, performance marketeer bij Leen Bakker, zijn verheugd met de prijs: “Deze campagne is een van onze meest winstgevende zoekcampagnes. De offline impact van deze campagne was ook veel groter dan we aanvankelijk hadden geschat. We zijn buitengewoon trots op ons team voor het ontvangen van deze prestigieuze prijs!”

Design voor Iedereen De zaak is ontwikkeld in samenwerking met Merkle Nederland. Benjamin Mulder, Senior Online Marketing Consultant bij Merkle Nederland, legde uit: “Het idee erachter is eenvoudig: Leen, dat is ontwerp voor iedereen. Door geschikte, relevante producten te tonen in Google Shopping, leven we volledig naar deze slogan. Deze producten spreken klanten letterlijk aan wanneer ze bij hun interieur passen.” De Friends of Search Awards is een initiatief van de brancheorganisaties DDMA en IAB Nederland, de organisatie achter de jaarlijkse Friends of Search-conferentie. De prijzen hebben tot doel de meest innovatieve campagnes in de branche te presenteren.

Scroll naar boven